KezdőlapLátnivalókProgramokGalériaKapcsolatBelépőjegyekblokk
HU EN SK
X

A turisztikai attrakcióhoz kapcsolódó rendezvények

Turisztikai attrakciófejlesztésünk népszerűsítése érdekében évi 4 alkalommal az alábbi rendezvényeket tervezzük:

Vitézlő teljesítménytúra

A hagyományoknak megfelelően benépesülnek a Szendrő környéki dombok egy tavaszi hétvégén, mikor a mozogni vágyók az ébredező természetbe teszik próbára magukat a Vitézlőn.

Részletek:

https://szendroitura.hu/vitezlo-teljesitmenytura-2021/

 A „Bebek portya” elnevezésű túramozgalom célja, egyrészt, hogy a Bebekek nyomán mindenki felfedezhesse Szendrő és környéke természeti és kultúrtörténeti értékeit egy kellemes túrával egybekötve, másrészt a térség turisztikai kínálatának bővítésével szeretnénk hozzájárulni a desztináció népszerűsítéshez.

A túracsomag által érintett nevezetességék: Abodi református templom, Szalonnai református templom, Ördöggát, Csorbakői vár, Martonyi kolostorrom, Szendrő felső vár.
A túrákon évente közel ezerötszáz fő jár vissza évről-évre a természetjárást kedvelők közül, jelentős emelkedést mutat a távolabbról érkezők száma, igazolva a helyi adottságok, a rendezvény egyediségét.

Részletek:

https://szendroitura.hu/bebek-portya/

„Evés-ivás bajvívás, avagy pampuska és egyéb más” – július első hete
Középkori vásári forgatag szombat napkeltétől vasárnap napnyugtáig: kézművesek vására, talpas és lovas vitézek felvonulása, erőpróbája.
Ifjú sihederek palánkvár foglalója, fehérnépnek játszóház. Végvári hagyományőrzők seregszemléje.

Apród avatás – augusztus vége
Az ügyességi és szellemi vetélkedők teljesítésén megfelelő, különböző korcsoportba tartozó gyermekek, fiatalok az év során teljesítendő erőpróbái alapján nyerhetik el az apróddá avatás megtiszteltetését, ennek ünnepélyes ceremóniája megfelelő alkalom egy nagyobb rendezvény megrendezésére.


Ferenc napi vigasságok – október első hétvégéje
Assisi szent Ferenc a Csáky család, valamint a város katolikus közösségének védőszentje. A templom búcsúja október első vasárnapján hagyomány, ezen alkalommal nagyon sok elszármazott érkezik haza településünkre, akik ezen rendezvény elsődleges célcsoportjai.
Az év során kiegyenlített időtávban kerülnek megrendezésre a fenti események, biztosítva az egyes eseményekre történő felkészülés idejét, és a reális esélyt az egyes rendezvényeken való részvételre, magas arányú látogató idevonzására.